Τεχνολογία & Επιστήμη

Με την ηλεκτροκίνηση να αποτελεί το πιο προσφιλές θέμα συζήτησης αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας και συνάμα το μεγαλύτερο για αυτές στοίχημα για τα προσεχή χρόνια, μεγάλο ερωτηματικό παραμένει με ποιο τρόπο θα καταφέρουν τόσο οι ίδιες οι εταιρείες, όσο και οι καθιερωμένοι στο είδος προμηθευτές να καλύψουν την επερχόμενη ζήτησή. Και δη εκείνοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μπαταριών.

Το Ανάκτορο του Πολιτισμού και της Επιστήμης (Pałac Kultury i Nauki – PKiN) στη Βαρσοβία είναι το ψηλότερο κτήριο στην Πολωνία και ένα από τα ψηλότερα στην Ευρώπη. Με ύψος 237 μέτρων ξεχωρίζει ανάμεσα στα αξιοθέατα της Βαρσοβίας και στεγάζει διάφορες εταιρείες, πανεπιστήμια, επιστημονικά ινστιτούτα και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια, αλλά και την Πολωνική Ακαδημία Επιστημών.

Ο Πέτρος Ψύλλος είναι εφευρέτης, σχεδιαστής και επιστήμονας υπολογιστών. Έχει αναγνωριστεί μεταξύ άλλων, από το Περιοδικό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης ως ένας από τους πιο λαμπρούς νέους εφευρέτες στην Πολωνία. Το περιοδικό Forbes τον συμπεριέλαβε στη λίστα 30 Under 30 για την Ευρώπη για το 2017. Η λίστα αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουνnk-widget