Πολωνία

Χιλιάδες κιθαρίστες συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της πολωνικής πόλης Wroclaw, για να παίξουν ταυτόχρονα ένα κομμάτι του Τζίμι Χέντριξ και να κερδίσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Τι λαός είναι αυτός; Γιατί είναι γκρινιάρηδες και τι τους ενοχλεί; Πώς βλέπουν τον πατριωτισμό και γιατί όλοι η Ευρώπη πιστεύει πως κάθε Κυριακή πηγαίνουν στην εκκλησία; Αυτά και όχι μόνο σε ένα άκρως χιουμοριστικό άρθρο!

Συγγνώμη από τους εβραίους που διώχθηκαν από την Πολωνία κατά τη διάρκεια της αντισημιτικής εκστρατείας του 1968 ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας έχει γνωρίσει ταχεία και σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια. Μετά από μια τεράστια προσπάθεια να εξελιχθεί για ένα παγκόσμιο σύστημα σχολικής εκπαίδευσης, η Πολωνία φιλοξενεί σήμερα περίπου 500 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πολλά από αυτά τα ιδρύματα είναι εξειδικευμένα, σε αντίθεση με πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια τα οποία τείνουν να ακολουθούν το παραδοσιακό μοντέλο διδασκαλίας και έρευνας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.nk-widget